Bouwkundig Tekenen

Advies

Van Keft is een bouwkundig tekenbureau dat gespecialiseerd is in het verzorgen van elke fase van het bouwproces. Van voorlopig ontwerp naar definitief ontwerp, bestektekeningen, werktekeningen, bouwaanvraag tekeningen, vergunningen tot volledige 3D tekeningen.

Bij verbouwingen, splitsingen en renovatiewerkzaamheden moeten de nodige vergunningen worden verstrekt door de gemeente. Voordat deze kunnen worden afgegeven zal de situatie in kaart moeten worden gebracht. Dit gebeurt door middel van de bouwkundige tekeningen.

Er zijn talloze verschillende soorten bouwkundige tekeningen. Tijdens het intakegesprek wordt duidelijk welke soorten tekeningen voor uw project van toepassing zijn.

Vrijblijvende offerte, klik hier!
Voor meer informatie, klik hier!


Voorlopig Ontwerp

Het voorlopig ontwerp wordt uitgewerkt nadat het PVE (programma van eisen) is opgesteld. Tijdens het intakegesprek worden, in samenspraak met u (de opdrachtgever), alle wensen in kaart gebracht.

Aan de hand van het PVE maakt Van Keft een voorlopige ontwerp met onder andere indelingsplattegronden, schetsen, aanzichten en 3D tekeningen. Hieruit komt een concreet voorlopig ontwerp op tafel. In deze fase is er nog alle ruimte om aspecten te veranderen. In samenspraak met u (de opdrachtgever) wordt er een zogenaamd, definitief voorlopig ontwerp gekozen.


Definitief Ontwerp

In de overgangsfase van voorlopig ontwerp naar definitief ontwerp zijn er vier mogelijke scenario’s:

  • Het voorlopige ontwerp is helemaal naar wens en kan verwerkt worden in een definitief ontwerp.
  • Het voorlopige ontwerp is op een paar kleine punten na helemaal naar wens en kan verwerkt worden in een definitief ontwerp.
  • Er zijn nieuwe ideeën bij gekomen en u wilt het toch anders.
  • Het creatieve team van Van Keft komt met een tweede voorlopig ontwerp dat u toch mooier vindt dan het ontwerp dat gemaakt was aan de hand van het programma van eisen.

In een vervolgafspraak gaan we dieper in op de materiaal en kleurkeuzes. In het definitieve ontwerp traject worden fotorealistische, stilstaande en bewegende 3D beelden geproduceerd. Ook de plattegronden worden aangeleverd in kleur en styling. Aangezien Van Keft meer is dan alleen een bouwkundig tekenbureau kunt u bij ons ook terecht voor advies voor optimaal woongenot en hoe u de waarde van uw woning kunt laten stijgen.


Bestektekeningen

Na goedkeuring van de gemeente en verstrekking van de benodigde vergunningen kan de aannemer starten met de werkzaamheden, mits de aannemer de juiste bestektekeningen heeft van het bouwwerk.

De bestektekening en de technische omschrijving is de basis van het bouwwerk. Materialen, hoeveelheden, garanties en de voorwaarden staan daarin nauwkeurig omschreven.


Werktekeningen

Voor de uitvoering van het project zijn werktekeningen nodig. Een werktekening kan bestaan uit meerdere tekeningen: maatvoeringstekeningen, detailtekeningen, kozijnstaten, installatietekeningen en constructietekeningen. Werktekeningen geven per facet alle benodigde informatie voor de aannemer.


Bouwaanvraag Tekeningen

Om de gewenste aanpassingen te laten uitvoeren heeft u in de meeste gevallen een omgevingsvergunning nodig. Om deze vergunning te verkrijgen dient een bouwaanvraagtekening ingediend te worden. Voor een bouwaanvraag tekening zijn plattegronden, aanzichten, doorsnedes en details van het object nodig. De gemeente kan ook vragen om verschillende soorten berekeningen voordat de vergunning wordt verstrekt. Het kan dan gaan om daglichtberekeningen, ventilatieberekeningen en oppervlakteberekeningen.


3D Tekeningen

Van Keft is ver gevorderd in het maken van 3D tekeningen. Met behulp van de nieuwste programma’s is Van Keft in staat om fotorealistische stilstaande en bewegende 3D beelden te produceren. Er is nauwelijks een verschil te zien tussen een foto en een tekening. Alle aanzichten van het project kunnen tot in de kleinste details worden weergegeven in de 3D tekeningen. Voor bijvoorbeeld een presentatie (aan de gemeente) of de verkoop / verhuur van uw woning zijn deze 3D beelden uitermate geschikt.

Vrijblijvende offerte, klik hier!
Voor meer informatie, klik hier!


Bestek Tekening
van Marumstraat 43, 2562 LR Den Haag
+31 (0)70-7503850
+31 (0)70-3615953
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Logo master of Interiordesign